Mobilmeny.

Sök ditt sommarjobb hos oss!

Vill du ha ett spännande och viktigt sommarjobb inom äldreomsorg och funktionsnedsättning?

Bollebygd är en ung och expansiv kommun med stor framtidspotential. Här präglas vi av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt.

Nu söker vi dig som vill ge god omsorg, service och omvårdnad genom att se det friska hos våra brukare. Vi arbetar värderingsstyrt för att de vi möter ska ha ett meningsfullt liv. Är du den vi söker?

Träffa cheferna och personal på enheterna! Den 6 mars är du välkommen till Allrummet på Bollegården klockan 16-19. Vi bjuder på tilltugg.

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa den personen!

Vad arbetet innebär

Du ansvarar tillsammans med övrig personal för att brukarna får den omvårdnad och omsorg som de behöver. Som medarbetare hos oss ska du kunna motivera och stimulera de vi stödjer utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål.

Olika områden dit vi söker sommarvikarier

Bollegårdens demensboende

För personer med demenssjukdom och där det inte längre fungerar att bo i hemmet finns Ballebovägen 6. Här kommer du arbeta i en verksamhet inriktad på de speciella förutsättningar som råder vid en demensdiagnos. Här arbetar du med omvårdnad och omsorg och är en viktig del för personer med denna typ av funktionsnedsättning.

Bollegårdens äldreboende

På Skattegårdsvägen 8 finns vårt somatiska boende. Det innebär att de som bor där har ett omfattande fysiskt behov av vård och omsorg. Här arbetar personal dygnet runt och de boende har egna rum. Här blir du en del i vård- och omsorgsarbetet.

Hemtjänsten

Här arbetar du direkt hos brukaren i dennes bostad. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat omvårdnad, handling, städning och följa med till aktiviteter. Du kommer även få vissa hälso- och sjukvårdsuppdrag, delegerat från sjuksköterska, till exempel att lämna ut medicin.

Korttidsenheten

När människor behöver omvårdnad och tillsyn hela dygnet under en kortare period finns vårt kortidsboende tillgängligt. Här är syftet att hjälpa och förbättra förmågan att klara sig i vardagen. Det finns även de som växelvis vårdas i hemmet och på kortidsboende. Ditt arbete är att genom omvårdnad öka förutsättningarna för att brukarna ska kunna bo kvar i hemmet.

Kommunens verksamheter inom Funktionsstöd

Grupp- och serviceboenden
Här arbetar du direkt med brukaren i dennes bostad. Arbetet innebär att stödja brukaren i dennes vardag. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat handling, städning och att följa med till aktiviteter. Du kommer även få vissa hälso- och sjukvårdsuppdrag, delegerat från sjuksköterska, till exempel att lämna ut medicin.

Daglig verksamhet
Här arbetar du direkt med brukaren med dennes sysselsättning. Arbetet innebär att stödja och handleda brukaren i sysselsättningen. Verksamheten utgår ifrån brukarens behov och intressen som exempelvis musik, snickeri eller återbruk.

Personlig assistans
Arbetet här innebär att i samarbete med brukare, deras anhöriga och kollegor forma en vardag och verksamhet där personens individuella behov och intressen står i fokus.

Vem är du?

  • Du som söker behöver ha fyllt 18 år.
  • Det krävs ingen erfarenhet men vissa delar är meriterande.

Som sommarvikarie inom äldreomsorg eller område funktionsnedsättning har du en positiv människosyn, tålamod och ett genuint engagemang för uppdraget. Du har en god samarbetsförmåga och är hjälpsam.

Äldreomsorgen

Du får gärna ha erfarenhet i form av en omvårdnadsutbildning eller arbetat med äldre. För att arbeta inom hemtjänsten behöver du ha B-körkort.

Funktionsnedsättning

Det är meriterande om du har utbildning inom habilitering, pedagogik eller socialt arbete. Du kan också ha arbetat med metoder, arbetssätt och förhållningssätt gentemot personer med funktionsnedsättning.

Även du som inte har en utbildning och erfarenhet är välkommen att söka.

Det är viktigt att du har ett bra bemötande och samarbetsförmåga samt är tydlig i din kommunikation. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift. Du är initiativtagande, ansvarsfull och flexibel och har förmåga att fatta beslut även i svåra lägen. Givetvis tycker du om att arbeta med människor och du har ett gott bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

  • Sista ansökningsdag: 2022-04-30
  • Referensnummer: 22/44

Här skickar du in din ansökan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


"Jag gillar att arbeta inom LSS funktionsnedsättning för att kunna få våra deltagare att växa och känna att de klarar sig själva i sitt arbete och hemmet. Jobbet är varierande och man träffar på många olika personer och utmaningar, den glädje man får tillbaka från dem ger så mycket energi."
-Kristoffer

”Vidare får man ju lära sig väldigt mycket som man har nytta av i livet och man får uppleva situationer som utvecklar en som person, så samtidigt som man är till för andra så tjänar man ju mycket själv på det med!”
-Johan

Kristoffer.

Kristoffer.

Johan.

Johan.

”Vi söker dig som vill dela vardagen med oss i sommar.

Vi ser gärna att du som arbetar här är vänlig, hjälpsam och har en fallenhet för ordning och reda.

Vi hittar gärna på saker tillsammans med dig, så tycker du om att samtala eller ta promenader är det ett extra plus.

Vi sätter stort värde på att du visar engagemang för ditt jobb men också intresse för oss hyresgäster.

Har du en god förmåga att lyssna på andra har du en god grund för att göra ett bra jobb hos oss.”

Anställningsform: Sommarjobb/säsongsanställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Månadslön. Timlön kan vara aktuell.

Tillträde: Vi arbetar löpande med tillsättning av sommarvikariaten och beräknar att tillträde sker under juni månad.

Tidsbegränsat till: sommarperioden veckorna 24-34.

Schema: Arbetstid dag/kväll/helg/natt.

Antal platser: 20

För att få mer information kan du kontakta:

Christina Hjalmarsson, enhetschef
Telefon: 0734-64 74 05
E-post: christina.hjalmarsson@bollebygd.se

Emely Kantola, bemanningsplanerare
Telefon: 0734-64 75 81
E-post: emely.kantola@bollebygd.se

Jennie Parder, bemanningsplanerare
Telefon: 0734-64 75 82
E-post: jennie.parder@bollebygd.se

I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1 000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se.