Mobilmeny.

Vaccination mot covid-19

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna.

Vaccination mot covid-19 är ett av redskapen för att lindra följderna av pandemin och bidra till att färre människor blir allvarligt sjuka. Vaccinationen är gratis och alla som vill kommer att få möjlighet att vaccineras.

Vaccination mot covid-19 erbjuds till personer som är 18 år och äldre. De som löper störst risk att bli allvarligt sjuka erbjuds vaccinet först. Det finns en nationell plan för vaccinering och den är indelad i fyra faser. Här kan du läsa om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats..

Den 19 januari började socialförvaltningen vaccinera boende på Bollegården, personer i ordinärt boende som har hemtjänst och hemsjukvård samt personer inom område funktionsnedsättning, som tillhör hemsjukvårdens ansvar.

Vaccinationerna genomförs enligt Västra Götalandsregionens prioriteringar som utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om du ingår i en riskgrupp blir du kallad av din vårdcentral, annars kommer du längre fram att få information om hur du bokar en tid för vaccinering.

Vanliga frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här kan du läsa Frågor och svar om vaccination mot covid-19 i Västra Götaland Länk till annan webbplats..

När du väl är vaccinerad är du själv skyddad. Men du kan fortsatt bära på smittan och smitta andra även om du är vaccinerad. Därför är det viktigt att du fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer. Läs mer om myndigheternas rekommendationer på Information om coronaviruset Länk till annan webbplats. på Bollebygds kommuns hemsida.

Relaterad information:

1177.se: Vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats.
Västra Götalandsregionen: Vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats.
Krisinformation.se: Vaccin, läkemedel och behandling Länk till annan webbplats.