Mobilmeny.
Kvinna som håller upp en skylt med texten Bli god man.

Vill du bli god man eller förvaltare?

Just nu söker Bollebygds kommun fler som vill ta ett uppdrag som god man eller förvaltare. Som god man eller förvaltare kan du hjälpa personer som har svårt att själva ta vara på sina rättigheter eller sköta sin ekonomi. Det är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag som skapar en trygghet och stabilitet i vardagen för personerna.

Ibland räcker det med annan hjälp eller att man får hjälp av sina anhöriga men ibland går inte det eller så finns inte dom möjligheterna. Det kan då bli aktuellt att få hjälp av en god man.

Gemensamt för personer som kan ha rätt till en god man är att det finns ett samband mellan hälsotillståndet och behovet av hjälp. Det kan exempelvis vara på grund av:

  • En sjukdom
  • Ett psykiskt eller en fysisk funktionsnedsättning
  • Försvagat hälsotillstånd eller ålderdom
  • Något liknande förhållande

Detta gör att personen får svårt eller inte kan tillgodose sig sina rättigheter eller sköta sin ekonomi.

Missa inte den kommande informationsträffen som kommer äga rum i Bollebygd den 24 november. Mer information finns i nyheten om informationsträffen har tidigare publicerats här på Bollebygd.se

Uppdraget är arvoderat och hur stort arvodet blir bedöms utifrån uppdragets omfattning.

Läs mer om vad uppdraget innebär och vad som krävs för att kunna ta uppdrag som god man eller förvaltare på Överförmyndare i samverkan Länk till annan webbplats.