Mobilmeny.
Bild på bokhylla med böcker på olika språk

Ny i Sverige

På biblioteket hittar du böcker både på svenska och andra språk, både för barn och vuxna. Det finns både skönlitteratur och facklitteratur. Vi har även böcker skrivna på lätt svenska för nybörjare. Fråga oss som jobbar på biblioteket om du behöver hjälp.

Om du vill låna en bok som inte finns hos oss kan vi beställa den åt dig. Vi tar gärna emot förslag på böcker du tycker att vi saknar.

På biblioteket finns wi-fi och datorer att låna. Det finns även platser där man kan läsa och studera i lugn och ro. Förutom böcker att läsa och lyssna på finns det DVD-filmer, musik och tidskrifter.

Allt är gratis att låna.

För att få ett bibliotekskort behöver du ett ID-kort eller LMA-kort.

Världens bibliotek

Om du vill läsa en e-bok eller lyssna på en e-ljudbok på ett annat språk än svenska kan du söka på Världens bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns e--böcker och e-ljudböcker på bland annat:

arabiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
bosniska/kroatiska/serbiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
kurdiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
persiska/dari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
somaliska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan söka efter e-böcker och e-ljudböcker på det språk du vill läsa. För att läsa eller lyssna på någon av böckerna behöver du göra ett användarkonto. Det är gratis. Fler böcker kommer att läggas till i framtiden.

Det finns många olika tidningar och tidskrifter att låna på biblioteket. Om du vill läsa nyheter på lätt svenska på nätet är Klartext Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och 8 sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bra alternativ. Om du vill läsa svenska nyheter på arabiska på nätet kan du läsa Al-kompis Länk till annan webbplats.

På Pressreader kan du läsa tidningar från många delar av världen. Du loggar in med ditt lånekort och din pinkod på webbkatalogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På vänster sida finns en länk till PressReader. Om du klickar där så kommer du till en sida där du kan läsa tidningar. Det är gratis.

En bra sida när du precis har kommit till Sverige är Information om Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där hittar du information om hur man i Sverige blir medborgare och vad det innebär. Det finns även hjälpmedel för att lära sig svenska som nybörjare på egen hand.