Mobilmeny.

Man Yau - Dried flowers last forever

I Man Yaus arbeten blandas industriell precision med hantverkets materialkännedom.

Hon har fått oss på fall flera gånger om, genom sina lekfulla arbeten som gömmer lager på lager av mening bakom sina indragande ytor. Idéer, drömmar och rädslor som far runt i samtidens obevekliga virrvarr fångas in i hennes nät. Här behandlas de med stor omsorg, genom krävande material och ett arbete som kostar tid och tålamod.

De arbeten som visas i utställningen Dried flowers last forever har tagits fram speciellt för Boy konsthall. Här lockas vi in i boudoiren för att kanske få syn på fler sidor av våra inre fantasier. Vi påbörjade våra samtal med Yau 2019, samtal och möten som nu lett fram till det vi kan få ta del av på Boy. Det är en ära att nu få presentera Yaus första separatutställning i Sverige.

Sara Östebro & Maja Östebro, curatorer på Boy konsthall:
“Bakom prydnaderna - pärlor och högklackat, blomblad och ornament - finns en fantasi om ett jag, ens egen kroppsliga identitet. I utställningen förenas organiska blomblad med kalla, icke levande material som glas och brons, med ett enda syfte - att tjäna och gestalta denna fantasi.

Drömmen om att manipulera och medvetet konstruera sin egen yta, att förhöja den med hjälp av utsmycknader, är inte detsamma som ren fåfänga eller konstgjordhet. Det är ett sätt att lyfta upp fantasin om ens identitet på en piedestal.

När fantasin tar formen av ett objekt, fylls objektet med dubbel betydelse. Den upphöjs till mer än sin funktion. Och det är det jag letar efter, när jag ser mig själv bli betraktad av dig.”

Man Yau bor och arbetar i Helsingfors, Finland. Hon tog sin magisterexamen från Aalto University of Art and Design där hon specialiserat sig på keramik och glasdesign. För närvarande arbetar hon med sin andra magisterexamen vid Konstuniversitetet i Helsingfors.

Yau har arbetat i flera länder och varit inbjuden till ett flertal residensvistelser de senaste åren, såsom Shigaraki Ceramic Cultural Park i Japan, Jingdezhen Ceramic Institute i Kina och Cite Internationale des Arts i Paris. Yau har nominerats till "Årets unga talang" av Helsinki Design Awards, och hennes verk har presenterats på solo- och grupputställningar i bland annat Finland och USA.

https://manyau.fi/ Länk till annan webbplats.

Utställningen görs med stöd från Kulturrådet, Stiftelsen Tore G Wärenstam, Sensus, Arts Promotion Center Finland, FRAME och Academy of Fine Arts / Uniarts Helsinki.

 

Arrangör:
Boy konsthall