Mobilmeny.

01 april 2020

Bollebygds bibliotek ställer om!

Pressmeddelande: Under rådande pandemi har Bollebygds kommuns bibliotek gjort en del förändringar i sin service. Detta för att fortsätta sin ambition att leverera kultur och litteratur till kommunens medborgare på ett bra och kvalitativt sätt.

Du som av någon anledning inte kan eller vill besöka oss just nu ska ändå ha möjlighet att låna och lämna dina böcker så smidigt som möjligt. Därför erbjuder biblioteket just nu följande:

  • Hemkörning av böcker. För dig som tillhör en riskgrupp, är hemma på grund av sjukdom eller är orolig för att ge dig ut. Ring eller skicka e-post till biblioteket och tala om vad du vill låna. När din beställning finns inne ser biblioteket till att den körs hem till dig.
  • Hämta eller lämna böcker utanför biblioteket. Om du kommer till biblioteket men känner dig orolig för att gå in, ring oss så kommer vi ut och möter dig.
  • Större utbud av e-böcker. E-böcker lånar du enkelt via webben, bollebygd.elib.se eller appen Biblio som du kan ladda ner till din telefon eller platta. För att logga in behöver du lånekortsnummer/personnummer och en pinkod. Hör av dig till biblioteket om du saknar pinkod så hjälper vi dig att få en. Vi skickar din pinkod via e-post, sms eller post hem till dig.
  • Ingen förseningsavgift och förlängd låneperiod. Om du vill förlänga din låneperiod, kontakta oss så hjälper vi dig. Du kan förlänga din låneperiod så länge det inte är kö.

Alla våra aktiviteter, med undantag för några barn- och ungdomsaktiviteter, är pausade och återupptas tidigast till hösten. Håll dig uppdaterad via hemsidan.

Bibliotekets öppettider är något förändrade och ser för tillfället ut enligt följande:

Måndag 10-19
Tisdag 12-17
Onsdag 10-17
Torsdag 10-19
Fredag 12-17
Lördag 10-13

Tiderna kan komma att justeras beroende på personalsituation och/eller rekommendationer från myndigheter. Töllsjö filialbibliotek håller öppet som vanligt på tisdagar mellan klockan 16.00 och 19.00.

Du är varmt välkommen till oss under våra öppettider. För din egen och vår personals hälsa, tänk på att du ska vara helt frisk när du besöker oss. Detta gäller även barn.

Är du över 70 år eller tillhör någon av riskgrupperna hoppas vi att du, för din egen hälsas skull, följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och undviker folksamlingar så mycket som möjligt.

Kontakta biblioteket:

Hemsidan: https://www.bollebygd.se/biblioteklänk till annan webbplats

E-post: biblioteket@bollebygd.se

Telefon:
0734-64 72 27 (biblioteksdisken)
0734-64 72 31 (digitala hjälpen)
033-231300 (reception Bollebygds kommun)

Tveka inte att kontakta oss vid frågor om litteratur, källkritik, digital service med mera. Varmt välkommen till Bollebygds bibliotek!

Frågor?

Patrik Gimfalk
patrik.gimfalk@bollebygd.se
Kultur och fritidschef Bollebygds kommun