Mobilmeny.

Bollebygd ställer in Schools Out 2020

På grund av rådande pandemi har Bollebygds kommun beslutat att ställa in årets upplaga av Schools out som var planerad att gå av stapeln vid Krafthuset i juni.

Schools out – skolavslutningsfestivalen i Bollebygd som förra året firade tioårsjubileum tvingas i år som så många andra skolavslutningsaktiviteter att ställa in.

Tidigare år har festivalen, som blivit den givna skolavslutningsfesten för Bollebygds ungdomar, lockat till sig både nationella som lokala artiststorheter varvat med aktiviteter som bildat ett mindre nöjesfält på parkeringen utanför Krafthuset.

Hela konceptet bygger på en planering från ungdomarna själva där det varje år finns en arrangörsgrupp med ungdomar från Bollebygdsskolan som lägger ner mycket tid och engagemang på att ta fram aktiviteter och artister som passar. Ungas delaktighet och inflytande är framgångskonceptet för festivalen menar kultur och fritidschef (tillika arrangör i vuxengruppen) Patrik Gimfalk.

Vi har upplevt en vår som inte har liknat någon annan vår och det känns riktigt tråkigt att inte Bollebygdsungdomarna kan få en fin traditionell avslutning på läsåret, säger Patrik Gimfalk, kultur- och fritidschef iBollebygds kommun

Arbetet med arrangemang och ungdomsinflytande är ett hela tiden pågående arbete i Bollebygds kommun och kommunen tittar redan på hur vi kan engagera och aktivera våra unga till alternativa arrangemang längre fram.

Frågor?

Patrik Gimfalk
Kultur- och fritidschef Bollebygds kommun
patrik.gimfalk@bollebygd.se