Mobilmeny.

08 juni 2020

Dags för årets upplaga av Sommarboken

Under sommaren ordnar biblioteket klubbträffar med lästips, skrivövningar, pyssel och lekar för kommunens barn 8-12 år. Uppstarten sker midsommarveckan, missa inte att tipsa alla unga bokmalar du känner!

För femte året i rad deltar Bollebygds bibliotek i det nationella läsfrämjande biblioteksprojektet Sommarboken, ett projekt som ska uppmuntra lustfylld läsning under hela sommaren! Barnens läsning ska vara kravlös. Allt är tillåtet att läsa - hur mycket eller hur litet man vill. 

Sommarboken riktar sig till barn mellan 8 och 12 år. Årets tema är ”Genom portalen” och fokus kommer att ligga på eget skrivande. Programmet för sommarboken 2020 är släppt och uppstarten med anmälan sker i början av midsommarveckan. Läs mer om sommarboken och programmet på bibliotekets webbsidor.

Anpassade aktiviteter på grund av coronaviruset

På grund av pandemin kommer klubbträffarna att i möjligaste mån hållas utomhus, med drop-in eller begränsat antal deltagare. Nytt för i år är satsningen på digitala läsutmaningar varje vecka under sommaren. Vi vill att alla barn som bor i kommunen ska kunna delta hemifrån även om de kanske inte har möjlighet att vara med på våra fysiska träffar.

Välkommen till en sommar i böckernas värld!