Mobilmeny.

Graffitikonstnären Amara Por Dios skapar storskalig muralmålning i Bollebygd

Nu är Amara Por Dios på plats hos oss i Bollebygd! Arbetet med muralmålningen är igång och tavlorna har levererats till konsthallen. Lördagen den 19 september blir det invigning för både vägg och utställning!

"Vi har följt Amaras arbete under flera år och har sedan vi första gången mötte henne 2011 fascinerats av hennes starka bildvärldar, uttrycksfulla färger och indragande formspråk. Vi har försökt få till ett samarbete lika länge som vi drivit konsthallen, men först nu händer det äntligen!"
/Sara Östebro, Boy konsthall

Amara Por Dios kommer måla en del av väggen på byggnaden som brukar kallas Hangaren vid ungdomsgården Krafthuset i Bollebygd. Det är ungdomar på ungdomsgården som röstat fram vilket motiv som ska målas.

Konstnärssamtal på Instagram Live:

Lördag 12 september 13.00-13.45

Nu på lördag kör Boy konsthall ett digitalt konstnärssamtal och frågestund med Amara på konsthallens instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Passa på att fråga allt du undrar kring hur det är att vara graffitikonstnär, om vilken som är hennes favoritfärg, vad hon inspireras av - eller vad som!

Ställ dina frågor direkt i chatten, eller skicka in din fråga till konsthallen innan på boykonsthall@teaternu.se eller via konsthallens sociala medier.

Invigning: Lördag 19 september 12.00-15.00

Invigning av muralmålningen vid Krafthuset samt öppning av utställningen. Workshop i graffiti för begränsat antal medverkande. Amara kommer finnas på plats!

Tänk på att hålla avstånd!

Utställningen är öppen 19 september - 3 oktober.
Torsdag – fredag 16.00-19.00
Lördagar 12.00-15.00

Amara Por Dios föddes och uppfostrades i förorterna i Sverige, där hon förvärvade ett intresse för graffiti vid tolv års ålder. Amaras stil började blomma med olika karaktärer, mönster och ljusa färger som nu kan erkännas som hennes signatur. Hon omfamnar sitt chilenska arv och tar mycket inspiration från Sydamerika.

Några av hennes tidigare uppdrag inom offentlig gestaltning har bland annat varit en gångtunnel för Uppsala kommun (2019), Fitzrovia Community Centre i London (2018) och för Wall Street Nacka (2019). Hennes senaste separatutställning ” Looking for Acahuempe” visades på Norra Station (2019).

Amara Por Dios medverkar även i No Limit: Artscape Edition 2020.

Läs mer om utställningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Amara Par Dios hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Amara par Dios instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.