Artisterna Lamix och Mehmet poserar på var sin bild.

Artisterna Lamix och Mehmet.

12 juni 2019

Mehmet och Lamix till årets School’s out

Årets huvudartist på School’s out är Mehmet och Lamix. Mehmet har seglat upp på topplistorna med sin senaste låt “Göre före money” och Lamix vann framtidens artist 2018 på P3 Guldgalan. De lovar att bjuda Bollebygdsungdomarna på god partystämning inför stundande sommarlov.

Förutom de två huvudartisterna kommer även Göteborgsrapparen Joakim "Jocke" Horwath att uppträda. Jocke Horwath har tidigare uppträtt med grupper som Labyrint och Kartellen.

Precis som förra året kommer satsningen även att ligga på lokala förmågor, där elever från Bollebygdskolan kommer stå för övrig underhållning och konfrenciersskapet.

- Vi har även i år haft omröstningar i klasserna på Bollebygdsskolan och sedan har vi som är med i arrangörsgruppen tagit kontakt med föreslagna artister för att se om de är lediga den aktuella dagen. Vi hoppas på fint väder och en riktigt minnesvärd kväll, säger Emma Lundin från elevarbetsgruppen på Bollebygdsskolan.

Nykter skolavslutning som firar 10 år

Syftet med School’s out är att ge ungdomarna en härlig skolavslutning och skapa nya traditioner med nyktra vanor. School’s out Bollebygd firar i år tioårsjubileum och det började som ett initiativ från en förälder. Efter första årets succé beslutade kommunfullmäktige i Bollebygd att School’s out ska vara den självklara mötesplatsen på skolavslutningen.

Under åren har artister som Petter, Kapten Röd, Lillasyster, Ulrik Munther, Dogge Doggelito, Sibelle och Syster sol, Thomas Stenström, Björn Rosenström, Norlie & KKV och Dani M spelat på festivalen. Arrangemanget School’s out har tidigare belönats med utmärkelsen IQ certifierat av stiftelsen, för sin insats för sundare alkoholvanor bland unga.

Festivalområde utanför krafthuset den 14 juni

På Krafthusområdet kommer det byggas upp ett festivalområde med möjlighet att prova olika aktiviteter, aktiviteterna kommer i år att utformas som en femkamp då så många som möjligt ska ges möjlighet att prova på. Traditionsenligt kommer Baff Handboll vara grillmästare och flera inhyrda aktiviteter såsom segway och höghöjdstrampolin kommer finnas på området. Det finns även grill och café. Europadirekt Sjuhärad, som är med och arrangerar, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

School’s out Bollebygd 2019 äger rum på Krafthusområdet den 14 juni för ungdomar i årskurs 7 och uppåt. Arrangemanget startar klockan 19.00 och avslutas klockan 01.00. Det är fri entré till arrangemanget.