Mobilmeny.
Bildmontage av gästartisterna.

2 juni 2023

Picknick i Parken

Riksteaterföreningen och Bollebygds kommun bjuder in till kostnadsfri musikunderhållning i biblioteksparken.

Även i år bjuds det på sommarunderhållning i biblioteksparken för alla, stor som liten. Under två söndagar i juni blir det kostnadsfria konserter för alla som har en stund över.

Från kockan 15-17:30 är du välkommen att slå dig ner i gräset och njuta av en stunds gemenskap. Glöm bara inte att ta med dig picknickfilten, goda vänner och kanske något gott att äta!

Arrangörer

Evenemanget arrangeras av Bollebygds Riksteaterförening i samarbete med Bollebygds kommun och ABF. Det är andra året för evenemanget Picknick i parken och det bjuds både favoriter från i fjol och nya namn bland artisterna.

Söndag 11 juni

Första söndagen, den 11 juni, blir det lite extra fokus på barn och familj när Cirkus Gaston och Caligari gästar parken med sina hisnande cirkuskonster som lockar till skratt.

Under eftermiddagen uppträder inte mindre än tre lokala stjärnor som sätter Bollebygd på kartan, nämligen Erik Persson, Felicia Thelin och Greg Summers. Göteborgsbandet Swing Tarturo avslutar picknicken med en energifylld show som nog får det att spritta i benen på de flesta.

Söndag 18 juni

Den andra söndagen, den 18 juni, gästar Lily Arbor som förtrollar med sina vackra röster och americana-inspirerade musik. Därefter tar Gunnar Källström, göteborgaren med rötterna i Jönköping, över rodret och bjuder oss sina svängiga och underfundiga visor.

Sedan blir det tid för melodisk mystik och elektronika från artisten Karin My. Hon har tidigare verkat lite i det dolda i kommunen då hon har installerat sina ljudkonstverk vid Töllsjö grottor men nu träder hon fram.

Sist ut för eftermiddagen är världsmusikartisten David Bäck med gäster som har en förmåga att samla musiker från hela välden för att skapa nya toner och klanger varvat med välbekanta melodier. I år läggs fokuset lite extra på musik från Ukraina.

Biblioteket är öppet

Biblioteket är öppet för wc-besök och självservice under evenemanget förutsatt att det är fint väder.

Vid regn

Vid regn flyttar vi konserten till Bollegården.

Välkommen att besöka picknicken!