Mobilmeny.
Påskris med fjädrar

Stanna hemma i påsk!

Påsken är en helg där många människor reser till fjällen för att åka skidor eller till olika delar av landet för att träffa släkt och vänner. I år får vi tänka annorlunda och stanna på hemmaplan.

Väjdan från olika myndigheter, politiker och till och med från kungen är väldigt tydlig: Stanna hemma i påsk! Undvik onödiga resor och håll avstånd till andra. Så skyddar vi varandra och avlastar sjukvården. Tillsammans bromsar vi spridningstakten av covid-19 i Sverige.

Ge dig ut och njut av vår fina natur!

Gör det bästa av en dagar på hemmaplan genom att passa på att ta del av vår vackra omgivning. Gå till information om kommunens vandringsstråk, våra parker och fina möjligheter till fiske.  Öppnas i nytt fönster.

Prova Bollebygds kulturstråk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - för dig som vill få motion och samtidigt ta del av lite konst.

Läs eller lyssna på en god bok

Bollebygds bibliotek  Öppnas i nytt fönster.bjuder in dig att resa i böckernas värld. Biblioteket har utökat sitt utbud av e-böcker och du kan även få böcker hemkört.

Ditt och mitt ansvar

I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att var och en i Sverige har ett ansvar all förhindra spridning av covid-19. För att begränsa smittspridning bör alla:

  1. vara noggranna med sin handhygien och ofta tvätta händerna med tvål och vatten i minst 20 sekunder,
  2. hålla avstånd till varandra inom- och utomhus på platser där människor samlas, som t.ex. butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, servicekontor och väntrum,
  3. hålla avstånd till varandra i kollektivtrafiken och i andra all­männa färdmedel,
  4. avstår från att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas och bröllop, på idrottsplatser, badhus, gym och i andra träningslokaler hålla avstånd till varandra och
  5. undvika att byta om i allmänna omklädningsrum,
  6. undvika att resa i rusningstid, och
  7. avstå från onödiga resor.