Stöd till arbetssökande

Vi på kommunen kan stötta dig som är arbetssökande. Oavsett anledning till att du är arbetssökande kan vi hjälpa dig med stöd och rådgivning på din väg in på arbetsmarknaden.

Hos oss kan du exempelvis få hjälp med vägledning, praktisk språkträning, CV-granskning, jobbmatchning, praktik och arbetsträning.

Vi hjälper dig som är arbetssökande

Vi har en arbetsmarknadsenhet som kan stödja dig som är mellan 16-64 år och som avbrutit eller inte börjat gymnasiet, är arbetssökande eller sjukskriven. Du kan komma i kontakt med oss genom remiss ifrån Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen eller Individ- och familjeomsorgen.

Genom ett coachande förhållningssätt kan vi hjälpa dig att hitta tron på din egen förmåga och inspirera till att hitta din väg in i sysselsättning. Arbetsmarknadsenheten erbjuder såväl individuella samtal som gruppaktiviteter med inriktning mot hälsa, både fysisk, psykisk och social. I vänstermenyn hittar du våra olika gruppaktiviteter. Vi kan även erbjuda praktikplatser som är individuellt anpassade i tid och plats