Mobilmeny.
En av sjöarna i Gesebol med stugor och hus i bakgrunden.
Vinterbild på biblioteket i Bollebygd
Två personer sitter i solen och läser i varsin solstol vid en sjö

Uppleva och göra

I vår kommun har du nära till en varierande natur som inbjuder till både avkoppling och friluftsaktiviteter. Här finns också många sjöar med fina och barnvänliga badplatser och bra fiskevatten. Tillsammans med ett rikt förenings- och kulturliv kan vi erbjuda något för alla åldrar och intressen. 

Flera stora vandringsleder går genom bygden där du kan uppleva naturens olika skiftningar från storskog till öppet landskap. Bollebygd kan även locka med en 18-håls golfbana i herrgårdsmiljö, skidbacke, flera motionsspår, naturstigar, kanotleder, ridanläggningar och boulebanor.

Våra kommuninvånare är bland de som lånar flest böcker i hela Västra Götalandsregionen och vårt bibliotek är mycket omtyckt och välbesökt. Här anordnas aktiviteter för barn och unga i form läsecirklar, bokklubbar och barnrytmik. Här finns även galleri Odinslund, som vi driver tillsammans med Bollebygds kulturförening, och som visar ett flertal utställningar varje år. Krafthuset är kommunens aktivitetshus. Här finns ungdomsgården och här arrangeras teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

I vår kommun finns gott om mötesplatser oavsett om du vill träffas för att idrotta, fira en högtid, ordna ett kulturarrangemang, vara ute i naturen eller umgås i gemenskap med andra. Här finns även ett 80-tal föreningar inom bland annat idrott, kultur, samhällsutveckling och politik.

Vinterbild på biblioteket i Bollebygd
Bollebygds bibliotek