Mobilmeny.
keramik

Kultur

Kultur är från latin och betyder: Själsodling, odlar intellektet.

I Bollebygd finns en rad olika föreningar som arbetar med olika former av kultur så som exempelvis teaterföreställningar, utställningar, framträdanden och marknader. Biblioteket och Krafthuset är centrala mötesplatser för ortens kulturliv, med kopplingar till flera av föreningarna och evenemangen i Bollebygd. Läs mer om vad som händer i kommunen på förstasidan som uppdatera evenemangen regelbundet.

Bollebygds kulturförening

Föreningens mål är att arrangera olika aktiviteter som musikunderhållning , författarbesök, konstutställningar/konstrundor och besök av olika teatergrupper.

Bollebygds Hembygdsföreningar

Hembygdsföreningarna är viktiga traditionsbärare i kommunen och ordnar flera traditionella arrangemang varje år. Våreldar, midsommarfiranden och julmarknader för att nämna några.

Bollebygds Riksteaterförening

Bollebygds Riksteaterförening är en del av Riksteatern. Vår vision är att erbjuda högkvalitativ scenkonst – för alla. Det gör vi genom att arrangera teater-, dans- och musikföreställningar och mycket mer. Mer information på Facebooksidan: www.facebook.com/bolleteater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boy Konsthall

Boy konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett rum för samtidskonst i Bollebygd och ligger på Göteborgsvägen 21.

Information om fler intressanta föreningar finns i kommunens föreningsregister.