Mobilmeny.
penslar och färg

Galleri och konsthall

Är du intresserad av konst så är du välkommen till Galleri Odinslund som ligger i Bollebygds bibliotek och till Boy konsthall som ligger centralt i Bollebygd.

Galleri Odinslund

Kommunens galleri, Galleri Odinslund ligger i Bollebygds bibliotek på Odens väg 16 och drivs av Bollebygds kulturförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Galleriet har samma öppettider som Bollebygds Bibliotek. Kulturföreningens engemang att välja ut konst och konstnärer till utställningarna gör att bollebygdsborna får tillgång till god konst, ofta med lokala inslag. 

Boy konsthall

Boy konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett rum för samtidskonst i Bollebygd och ligger på Göteborgsvägen 21. Förutom att arrangera utställningar och husera en småskalig konsthantverksbutik driver de ett residensprogram där konstnärer bjuds in för att skapa nya verk med Bollebygd som backdrop. Vad händer när Bollebygd blir en plats där ny samtidskonst skapas och vad kan konsten göra för utvecklingen lokalt?

Boy konsthall startades 2017 av systrarna Sara och Maja Östebro, båda uppväxta i Bollebygd.

Boy konsthall drivs av konstkompaniet Teater Nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kompaniet skapar scenkonst, rum för samtidskonst och mobiliserar mötesplatser.