Digitala biblioteket

Vad kan du göra på Bollebygds bibliotek hemifrån? Några exempel är att du kan söka efter böcker, reservera böcker och låna om böcker. Du kan även läsa och lyssna på böcker digitalt, via dator, eller via din telefon.

Bollebygds bibliotek har en webbkataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan söka reda på alla böcker och andra medier som vi har till utlån på biblioteket.

Du behöver lånekort och pinkod för att logga in. När du är inloggad kan du:

  • se vilka böcker du har hemma
  • låna om böcker om ingen står i kö (har reserverat boken)
  • reservera böcker

För att kunna låna e-böcker och e-ljudböcker så behöver du ett lånekort på Bollebygds bibliotek och en pinkod.

Du kan läsa, eller lyssna på böckerna på webbsidan bollebygd.elib.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller i appen Biblio.

Om du vet vilken bok du vill läsa så kan du söka efter den på webben, eller i appen. Om du hellre vill titta på vad som finns så är det lättast att göra det via bollebygd.elib.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du se alla böcker som finns inom olika kategorier som till exempel romaner, deckare, historia, memoarer & biografier. När du har hittat en bok som du vill läsa så kan du antingen låna den på webbsidan, eller söka upp den i appen om du hellre vill lyssna på den på det sättet.

I appen Biblio kan du ladda ner böckerna så att du kan läsa eller lyssna när du är offline.

På grund av coronaläget har vi just nu ökat antalet böcker som du får låna per vecka till 4 stycken. I vanliga fall är det 2 böcker per vecka. Böckerna är tillgängliga i 28 dagar.

Varje vardag 13.00 - 14.00 kan du ringa till vår IT-bibliotekarie Elin och ställa frågor om du behöver hjälp med något digitalt. Det går även bra att mejla.

0734-64 72 31
elin.birgittasdotter@bollebygd.se

Exempel på vad du kan få hjälp med på digitala hjälpen:

  • Lära dig hur du ska göra för att video-chatta
  • Hjälp att ladda ner appar
  • Veta hur du ska gå tillväga för att skaffa ett BankID så att du till exempel kan handla saker online