Mobilmeny.

Digitala biblioteket

Biblioteken erbjuder en hel del som du kan göra hemifrån om du har en dator, smartphone eller platta.

För att kunna låna e-böcker och e-ljudböcker så behöver du ett lånekort på Bollebygds bibliotek och en pinkod.

Du kan läsa, eller lyssna på böckerna på webbsidan bollebygd.elib.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller i appen Biblio.

Om du vet vilken bok du vill läsa så kan du söka efter den på webben, eller i appen. Om du hellre vill titta på vad som finns så är det lättast att göra det via bollebygd.elib.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du se alla böcker som finns inom olika kategorier som till exempel romaner, deckare, historia, memoarer & biografier. När du har hittat en bok som du vill läsa så kan du antingen låna den på webbsidan, eller söka upp den i appen om du hellre vill lyssna på den på det sättet.

I appen Biblio kan du ladda ner böckerna så att du kan läsa eller lyssna när du är offline.

På grund av coronaläget har vi just nu ökat antalet böcker som du får låna per vecka till 4 stycken. I vanliga fall är det 2 böcker per vecka. Böckerna är tillgängliga i 28 dagar.

Bollebygds bibliotek har en webbkataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan söka reda på alla böcker och andra medier som vi har till utlån på biblioteket.

Du behöver lånekort och pinkod för att logga in. När du är inloggad kan du:

  • se vilka böcker du har hemma
  • låna om böcker om ingen står i kö (har reserverat boken)
  • reservera böcker

Databaser

  • Riksarkivet SVARlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Sök i riksarkivets databaser, kan bland annat vara relevant vid släktforskning
  • ALEXlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Författarlexikon, utan inloggning kan du läsa korta sammanfattningar om författare

Databaser som du har tillgång till på bibliotekets datorer

Andra resurser

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Är en nationell tjänst där bibliotekarier svarar på frågor.