Mobilmeny.
Tre personer i motljus, bakifrån, med händerna i luften.

Foto: Simon Maage/ Unsplash

Ungdomsgården

Välkommen till en av Sveriges häftigaste ungdomsgårdar! I Krafthusets färgglada lokaler finns möjligheter och friheter att utveckla en fantastisk mötesplats för dig som ungdom i Bollebygds kommun.

Här kan du hänga med kompisar, titta på film, spela spel, biljard, pingis eller bara snacka över go-fika tills självkostnadspris i cafét. Vi lyssnar eller spelar egen musik, pysslar, drar på läger, anordnar lov & tema-aktiviteter såsom SPA-kvällar och LAN-nätter, fixar tjej- och killgrupper med samtal om viktiga ämnen och mycket, mycket annat.

Under 2019 hade Ungdomsgården nästan 5000 besök!

Vi har också under 2020 fixat till ett kreativt rum i syfte att börja skapa och tillverka saker i bl. a textil. Berätta gärna om dina idéer så kanske vi kan hjälpa dig att förverkliga dem.

Här finns också alltid trygga vuxna som lyssnar!

Varmt välkommen till oss!

Peter, Nathalie och Ulrika
Ungdomsgården Krafthuset
Telefon: 0734-64 75 67, telefontider måndag-, onsdag- och fredagkväll.

Hitta hit

Ungdomsgården i Krafthuset
Vikingsborgs gränd 4 (vid järnvägen)

I fliken nedan hittar du vad som händer på Ungdomsgården den närmaste tiden!

7:ornas afton 18 och 25 september kl 17-20. Anmälan krävs!

Under sjuornas afton får kommunens alla sjuor varje år tillfälle att bekanta sig med Ungdomsgården. Du får känna på aktiviteterna och kamratskapet och lära känna personalen. I höst blir det två tillfällen, med föranmälan och max 50 deltagare per gång. Det bjuds på mat och dryck och en del överraskningar. Efter kl. 20 är alla välkomna.

Anmäl dig via mejl: ulrika.wallstrom.olsson@bollebygd.se eller sms: 0734-64 75 74.

Öppen mottagning/Drop in på Ungdomsgården

Första måndagen varje månad kl. 17-21. Ingen anmälan krävs!

Denna kväll finns det alltid någon vuxen som har tid för dig som vill prata enskilt med någon. Du får egen tid för samtal om allt mellan himmel och jord. Beroende på ämnet och vad du behöver kan vi sedan hänvisa dig vidare till till exempel kurator eller ungdomsmottagningen.

Samtalsgrupper om olika ämnen

Samtalsgrupper utifrån ungdomarnas önskade ämnen. Varje ämne kommer löpa över tre träffar.

Tjejer och killar - relationer och sexualitet
Start 21 september. Plats: Ungdomsgården. Tid: kl. 18.00-19.30. Tre tillfällen, två gånger i uppdelade grupper, en gång blandat. Max 10-12 deltagare per grupp.

Obligatorisk anmälan! Anmäl dig med namn, klass och mobilnummer via mejl: ulrika.wallstrom.olsson@bollebygd.se eller sms: 0734-64 75 74. Om du anmäler dig förväntas du vara med alla tre tillfällena

Tjejerna träffas: 21 och 28 september kl. 18.00-19.30.
Killarna träffas: 12 och 19 oktober kl. 18.00-19.30.
Alla träffas: 9 november kl. 18.00-19.30.

I november kommer samtalsgruppen handla om sociala medier- kommunikation och mobbing och i januari: alkohol & droger. Mer information kommer!

Bra att veta

All verksamhet på ungdomsgården är självklart fri från alkohol, tobak och droger. Ungdomsgården är öppen för alla som slutat sexan till och med den dag du fyller 18 år och den som deltar i ungdomsgårdens verksamhet och aktiviteter omfattas självklart av en olycksfallsförsäkring.

Vår målsättning

Vi vill skapa en trygg miljö där alla trivs, känner sig välkomna, blir sedda och kan påverka sin fritid. Vi vill vara en drogfri mötesplats för alla som slutat sexan fram till den dag de fyller 18 år oavsett bakgrund, kön, etnicitet, trosuppfattning eller sexuell identitet eller sexuell läggning - alla har lika värde och är lika välkomna!

Sagt om Ungdomgården

från enkät ungdomar fyllt i om Ungdomsgården januari 2020 och
på frågan vad det är som är så bra med Ungdomsgården svarade några så här:
”För att personalen är jättetrevliga och snälla och för att man har många vänner här”
”Det finns alltid någon att prata med. Trygga vuxna som har koll. Nolltolerans droger/alkohol”
”För att det är en bra plats att vara på och det brukar vara ganska lugnt”
”För att Gården är BÄST!”