Mobilmeny.
Tre personer i motljus, bakifrån, med händerna i luften.

Foto: Simon Maage/ Unsplash

Ungdomsgården

Välkommen till en av Sveriges häftigaste ungdomsgårdar! I Krafthusets färgglada lokaler finns möjligheter och friheter att utveckla en fantastisk mötesplats för dig som ungdom i Bollebygds kommun.

Ungdomsgården är öppen för verksamhet igen.

Från och med v. 33 öppnar vi äntligen Ungdomsgården igen. Vi hoppas och planerar för att kunna hålla öppet precis som vanligt. Dock måste vi ta fortsatt hänsyn till hur situationen kring pandemiläget ser ut och vi arbetar fortfarande utifrån rekommendationen att max 50 personer får vistas i lokalerna samtidigt.

Behöver du någon att prata med? Här hittar du resurser för dig som är barn eller ung

Eller ring ungdomsutvecklarna:

Ungdomsutvecklarna finns tillgängliga dagtid, vardagar 8-16.30.
Skicka ett sms så ringer vi upp så snart vi kan!

Ungdomsrådet fick del av demokratipengarna.

Ungdomsgården beviljades 15 500 kr för upprustning av Hangaren i form av ny mobil basketkorg, pingisrack för utomhusbruk samt material och färg för fler spelplaner inomhus och utomhus i anslutning till Hangaren. Vi tackar gårdsrådets representanter, Olle Rapp och Rasmus Stjernlöf, för bra arbete.

Nu är basketkorgarna på plats, tack till kommunens feriearbetare som hjälpt oss att montera ihop dem, pingisracken ligger och väntar på att bli använda.

Här kan du hänga med kompisar, titta på film, spela spel, biljard, pingis eller bara snacka över go-fika tills självkostnadspris i cafét. Vi lyssnar eller spelar egen musik, pysslar, drar på läger, anordnar lov & tema-aktiviteter såsom SPA-kvällar och LAN-nätter, fixar tjej- och killgrupper med samtal om viktiga ämnen och mycket, mycket annat.

Under 2019 hade Ungdomsgården nästan 5 000 besök!

Vi har också under 2020 fixat till ett kreativt rum i syfte att börja skapa och tillverka saker i bl. a textil. Berätta gärna om dina idéer så kanske vi kan hjälpa dig att förverkliga dem.

Peter, Nathalie och Dilan
Ungdomsgården Krafthuset
Telefon: 0734-64 75 67, telefontider måndag-, onsdag- och fredagkväll.

Hitta hit

Ungdomsgården i Krafthuset
Vikingsborgs gränd 4 (vid järnvägen)
Bollebygd

Bra att veta

All verksamhet på ungdomsgården är självklart fri från alkohol, tobak och droger. Ungdomsgården är öppen för alla som slutat sexan till och med den dag du fyller 18 år och den som deltar i ungdomsgårdens verksamhet och aktiviteter omfattas självklart av en olycksfallsförsäkring.

Vår målsättning

Vi vill skapa en trygg miljö där alla trivs, känner sig välkomna, blir sedda och kan påverka sin fritid. Vi vill vara en drogfri mötesplats för alla som slutat sexan fram till den dag de fyller 18 år oavsett bakgrund, kön, etnicitet, trosuppfattning eller sexuell identitet eller sexuell läggning - alla har lika värde och är lika välkomna!

Sagt om Ungdomgården

från enkät ungdomar fyllt i om Ungdomsgården januari 2020 och
på frågan vad det är som är så bra med Ungdomsgården svarade några så här:
”För att personalen är jättetrevliga och snälla och för att man har många vänner här”
”Det finns alltid någon att prata med. Trygga vuxna som har koll. Nolltolerans droger/alkohol”
”För att det är en bra plats att vara på och det brukar vara ganska lugnt”
”För att Gården är BÄST!”

Här finns också alltid trygga vuxna som lyssnar!

Varmt välkommen till oss!