Mobilmeny.
Personer har möte kring att starta eget företag

Starta företag

Har du en plan, en dröm, en affärsidé som du vill utveckla? Vi har samlat en del råd som kan vara bra på vägen.

Vår näringslivschef kan stötta dig och ge råd om vad du ska tänka på när du ska planera för en egen verksamhet. Vi samarbetar med flera lokala och regionala aktörer för att ge heltäckande information och vägledning för dig som vill starta företag i kommunen.

Starta eget information

Tillsammans med Nyföretagarcentrum arrangerar kommunen starta eget information till dig som planerar att starta eller precis startat ett företag. Träffarna hålls en gång om året. Då bjuder vi in de lokala bankerna, revisionsbyråer, Länsförsäkringar, Skatteverket och rådgivande aktörer som Almi och Coompanion.

Rådgivande aktörer

Här har vi listat några av de aktörer som kommunen samarbetar med.

NyföretagarCentrum Sjuhärad

Bollebygds kommun samarbetar med NyföretagarCentrum Sjuhärad. De erbjuder kostnadsfri rådgivning till dig som funderar på att starta eller redan har startat eget företag. De har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande. De erbjuder även kunskapskvällar och information om att starta eget företag. Läs mer på Nyföretagarcentrums webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion Sjuhärad

Coompanion Sjuhärad är företagsrådgivare för kooperativ och lokal utveckling. Oavsett om du befinner dig på idéstadiet, har börjat starta upp eller redan är igång med verksamhet finns Coompanion för att hjälpa dig lyckas. De är experter på kooperativt företagande. De kan hjälpa dig att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag. Läs mer på Coompanions Sjuhärads webbplats. Länk till annan webbplats.

Fler aktörer som kan ge råd och stöd

Rådgivning och nätverk som kan ge råd och stöd kring att starta eget företag.