Mobilmeny.
Elev springer på upploppet till målområdet.

Bild: Elev springer mot mål under Specialvarvet.

Vårterminen på Bollebygds grundsärskola

För eleverna på Bollebygds grundsärskola var våren fylld med meningsfulla och måluppfyllande aktiviteter och upplevelser.

Specialvarvet 12 maj

Fredagen den 12 maj deltog eleverna i Specialvarvet i Göteborg. Specialvarvet anordnas av Göteborgsvarvet och är ett lopp anpassat för personer med funktionsvariationer.

Det blev en dag fylld med sol, glädje och framförallt delaktighet. Eleverna på Bollebygds grundsärskola sprang, promenerade och rullade in i mål till ljudet av glada hejarop. Det var stolta elever som efteråt visade upp medalj och diplom.

Elever i cykelhjälmar cyklar på en skogsstig.

Bild: Mountainbike i skogen.

Friluftsdag 16 maj

Tisdagen den 16 maj var det dags för nästa utflykt, en friluftsdag på Ågrenska i Göteborgs skärgård. Tillsammans med andra särskolor i Göteborg och dess omnejd fick vi prova på olika aktiviteter i naturen, exempelvis pilbågsskytte, krabbfiske, mountainbike och låghöjdsbana.

Det var en positiv och äventyrlig dag, som blev mycket uppskattad av både elever och personal.

Borås Djurpark 25 maj

Nu vet vi hur det luktar hos pingvinerna på Borås Djurpark!

Torsdagen den 25 maj fick elever och personal på Bollebygds grundsärskola en härlig gemensam upplevelse. Vi fick möjlighet att konkretisera förvärvad kunskap om olika djur med hjälp av våra sinnen. Några av oss kände på getternas sträva päls, medan andra såg apornas klängande eller hörde björnens grymtande.

En smakrik gemensam korvgrillning strax intill lejonens håla fulländade dagen! Psst, vi var fullt eniga om att pingviner inte luktar särskilt gott…!

Elev klappar en minigris som ligger ner på sidan.

Bild: Besök på Borås Djurpark.

Elev i keps klappar en get.

Bild: Inne hos djuren på bondgården.