SchoolSoft

SchoolSoft är ett webbaserat system som underlättar och förenklar kommunikation och dokumentation!

Så här kommer du igång

Lösenordet som du fått, av skolan eller förskolan, är ett angivet engångslösenord som du använder första gången som du loggar in på SchoolSoft. När du loggat in så måste du byta lösenord till ett eget. Ert nya lösenord måste vara minst 8 tecken långt och innehålla både siffror, specialtecken och bokstäver. Tänk på att skydda lösenordet. Det är viktigt så inte någon loggar in och ställer till problem. Det är även viktig att logga ut från SchoolSoft.

Din personliga profil

Inne i systemet fyller du i dina uppgifter och lägger in e-post, detta görs under "Min profil". Detta underlättar ifall du glömt ditt lösenord och är i behov av nytt. Systemet kan då automatiskt ge ett nytt lösenord utan att du behöver gå via skolan eller förskolan.

Vårdnadshavare för barn i förskolan

Du som vårdnadshavare för barn i förskolan, kan via systemet göra frånvaroanmälningar, meddela tider för lämning och hämtning på förskolan. I SchoolSoft kan du se planeringar och följa verksamheten via verksamhetsloggen. Du kan också se information, meddelanden samt mycket annat.

Vårdnadshavare för barn i skolan

Du som vårdnadshavare för barn i skolan, kan via systemet göra frånvaroanmälningar, meddela tider för lämning och hämtning på fritidshemmet. Du kan söka ledighet för ditt barn. Du kan också se vad som är aktuellt på skolan, se planeringar, läsa hur det går för ditt barn i olika ämnen via ämnesmatriser, besvara enkäter samt mycket annat.

En inloggning för flera barn

Oavsett om man loggar in som pedagog, elev eller vårdnadshavare skapas en personlig startsida med information som är relevant för användaren. Du behöver inte ha fler inloggningar om du har flera barn, utan då kan du byta flikar mellan barnen. Fungerar även om barnen går i förskolan.

Frågor

På alla sidor där du är inne i systemet finns ett frågetecken (?) i övre högra hörnet. Om du går in där får du upp information om just den sidan du är inne på.

App

Systemet är webbaserat vilket innebär att det är tillgängligt från vilken internetuppkopplad dator/platta/mobil som helst. SchoolSoft har även utvecklat en app som du kan ladda hem om du har en smartphone.

Filmer

SchoolSoft har tagit fram några filmer för att underlätta för dig som vårdnadshavare. Ge dig tid att titta på dem. Det är bra kurser att gå tillbaka till, när man känner att man behöver en repetition.