Badare i i Västra nedsjön

Badplatser

Bollebygds kommun har sju vackra och charmiga badplatser. Enligt kommunens ordningsföreskrifter får inte hundar, hästar och andra husdjur vistas på de kommunala badplatserna under perioden 1 maj till 1 september.

Vid samtliga badplatser gäller förbud mot att dyka från bryggorna. Det är heller inte tillåtet att exempelvis tälta eller övernatta med husbil. Endast skräp från badgästerna får slängas i soptunnorna vid badplatserna. Husbilar och husvagnar får inte tömma sina avloppstankar i bajamajorna. Närmaste tömningsplats finns vid Grandalsmotet riksväg 40.

Ballasjön i Bollebygds kommun

Nedanför en brant sluttning ligger en sjö med ett mycket fint karpbestånd. Intresseföreningen vid Ballasjön har byggt en fin grillplats intill den lilla badplatsen.

Stockasjön i Gesebol

Bryggan ligger fint ut från en berghäll. Här finns ingen sandstrand, men väl en vacker vy. Där finns en badhytt som byggts för många år sedan.

Töllsjön i Töllsjö

I en skogsglänta ligger en fin, barnvänlig liten sandstrand. Två badhytter har intresseföreningen ställt i ordning samt en liten grill. Parkeringsplatserna är begränsade.

Västra Nedsjön i Nedflo

Denna långsträckta sandstrand har god tillgänglighet och gott om plats. Vattnet är långgrunt, där av ingen brygga. Goda parkeringsmöjligheter.

Vannasjön i Olsfors

En liten trevlig badplats med begränsad storlek, omgiven av skog, högt gräs och vass.

Viaredssjön, Vikhult i Hultafors

Denna lilla stranden har en kort brygga p g a att det är väldigt djupt bara en liten bit från strandkanten. Parkeringsmöjligheterna är begränsade.

Östra Nedsjön i Tubbared

Tubbareds badplats är tillgänglighetsanpassad. Det finns en matta på sanden som du kan köra rullstol, rullator eller annat hjälpmedel på för att komma ner till vattnet. Där finns det en lång ramp med ett räcke som går ut i vattnet, så att du som behöver stöd har något att hålla dig i när du ska ut i vattnet. Det finns en T-formad brygga och en barnvänlig strand. På stranden finns några träd som ger skugga och fin sand, men även en liten gräsdel för den som hellre vill ligga och sola på gräs.

Här finns bra med parkeringsplatser och två handikapparkeringar, samt en tillgänglighetsanpassad toalett.

Kommunens ansvar vid badplatserna

Kommunen har samma standard på badplatserna med några få undantag. Vid några finns det intresseföreningar som har utökat standarden något. Kommunen ansvarar för driften när det gäller gräsklippningen, torrklosetterna (det finns ingen vid Vikhult i Viaredssjön på grund av platsbrist), bryggorna, städningen, sophämtningen, livräddningsutrustningen, bottenrensning och vattenprovtagningen.

Vattenkvaliteten på våra badplatser

Kommunen tar under sommarhalvåret regelbundet prover på badvattnet vid dessa badplatser. Vill du veta resultatet av provtagningar av badvattnet i vår kommun kan du besöka havs- och vattenmyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns även information om algblomning.

Vägbeskrivningar till våra badplatser hittar ni i högerspalten.

Välkommen till en av våra sju badplatser!