Mobilmeny.

Ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Från och med den 1 juli 2020 fram till den 30 september 2021 gäller en ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Den som driver en servering har ansvar för att smittspridning från serveringen förhindras och ha bra rutiner för det. Du kan läsa mer om vilka åtgärder du som ansvarig behöver vidta på Länsstyrelsen hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du uppmärksammat att reglerna inte följs?

Kommunen tar emot anmälningar om verksamheter som inte följer reglerna kring trängsel på serveringar. Anmälningarna blir en del av urvalet för vilka verksamheter vi väljer att kontrollera trängseln på. Anmälan sker till samhallsbygg@bollebygd.se eller till miljöenheten på telefon 033-430 55 94 mån-fre kl. 10.00 – 12.00.

Du kan lämna en anonym anmälan. Tänk på att inte uppge ditt namn eller dina kontaktuppgifter om du vill vara anonym.

Trängsel på andra platser än restauranger

Kommunen ansvarar inte för tillsyn av trängsel på allmänna platser som parker, torg, badplatser, butiker, i kollektivtrafik med mera. Då gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Om du ser trängsel på dessa platser bör du vända dig direkt till den som driver verksamheten och hänvisa till denna föreskrift. Föreskriften pekar på allas ansvar, såväl olika verksamheters som varje individs ansvar, att hålla tillräckliga avstånd.