Mobilmeny.
Coronavirus

Coronaviruset och covid-19

Bollebygds kommun följer händelseutvecklingen av virussjukdomen covid-19 (coronaviruset). Vi tar löpande del av myndigheternas rapportering, råd och riktlinjer. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter och kommuner i regionen.

Håll dig uppdaterad om den senaste informationen gällande covid-19 på ansvariga myndigheters webbsidor och följ råd och rekommendationer. Bollebygds kommun anpassar verksamheterna och fattar beslut om insatser efter behov.

I menyn finns riktad information till:

Vaccination mot covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla från 12 års ålder vaccination mot covid-19. Hälsodeklaration och samtyckesblankett skickas hem till berörda vårdnadshavare i Bollebygds kommun.
Här kan du läsa om vaccination och svar på de vanligaste frågorna.

Senast uppdaterad 11 januari 2021

Flera åtgärder förstärks eller tillkommer från 12 januari

Från 12 januari förstärks eller tillkommer åtgärder mot covid-19 Länk till annan webbplats. som handlar om att minska kontakter mellan människor som normalt inte träffas. Fortfarande är det viktigaste att vaccinera sig och att stanna hemma vid symtom.

Läs mer om de förändrade rekommendationerna på Folkhälsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Skydda dig själv och andra

Folkhälsomyndigheten har gjort en sammanfattning av vad du ska tänka på för att skydda dig själv och andra mot covid-19 Länk till annan webbplats.. Läs också nedan under rubriken Skydda dig själv och andra.

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens frågor och svar om covid-19 Länk till annan webbplats..


 • Ansträngt läge i kommunens verksamheter
  Covid-19 lämnar nu ett tydligt avtryck i kommunens verksamheter.
  Läs mer

 • Vi behöver din hjälp!
  Du som har erfarenhet av arbete inom vården, vi behöver din hjälp!
  Läs mer

 • Vaccination dos 3 avklarad
  För patienter inom kommunens hemsjukvård.
  Läs mer

 • Vaccination dos 3 påbörjad på Bollegården
  Under kommande vecka vaccineras även de med hemtjänst och knutna till kommunal hemsjukvård.
  Läs mer

Du har fortfarande ett ansvar för att skydda dig själv och andra från att bli smittade av covid-19:

Du kan läsa vidare om hur du kan hindra spridningen av covid-19 Länk till annan webbplats. på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Kommunen tar emot anmälningar om verksamheter som inte följer reglerna kring trängsel på serveringar. Anmälningarna blir en del av urvalet för vilka verksamheter vi väljer att kontrollera trängseln på. Anmälan sker till samhallsbygg@bollebygd.se eller till miljöenheten på telefon 033-430 55 94 under vardagar 10.00-12.00.

Du kan lämna en anonym anmälan. Tänk på att inte uppge ditt namn eller dina kontaktuppgifter om du vill vara anonym.

Trängsel på gym- och sportanläggningar, badhus, handelsplatser och platser för privata sammankomster faller under Länsstyrelsens tillsyn och anmäls till Länsstyrelsen på telefon 010-224 40 00 eller vastragotaland@lansstyrelsen.se.

Röda korsets stödtelefon under coronakrisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Känner du stress och oro kring coronautbrottet som pågår? Ringer du Röda korserts stödtelefon får du prata med personer som har utbildning i psykologisk första hjälpen och förståelse för den nuvarande situationen.

Telefonnummer: 0771-90 08 00
Öppettider: måndag till fredag klockan 12.00-16.00
Alla samtal är anonyma.

Syftet med stödtelefonen är inte att göra medicinska bedömningar, samtal av det slaget hänvisas vidare till exempelvis 1177.

Fler resurser där du kan få råd och stöd på mejl, chatt och telefon hittar du på 1177.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bollebygds kommun bedriver vård- och omsorgsverksamhet och vi värnar om individens integritet och förtroendet för oss som vårdgivare. Vi lämnar inte ut information om vem som eventuellt blir smittad. Med tanke på vår storlek är frågan extra viktig i vår kommun. Läs mer om vi hanterar integritet och sekretess. Öppnas i nytt fönster.

Fråga inte personalen om smittade

Vår personal kan varken bekräfta eller avfärda rykten om eventuell smitta inom verksamheten utifrån patientsekretessen. Vi ber dig därför om att inte ställa sådana frågor till vår personal.

Vi ber dig även att undvika att dela tvivelaktig information eller rykten. Vi måste alla hjälpas åt att minska både smittspridningen och oron kring den. Tack för att du hjälper till.

Kommunen följer utvecklingen noga och arbetar utifrån rekommendationer från ansvariga myndigheter och interna beredskapsplaner.

Bollebygds kommuns ansvar är att:

 • se till att samhällviktig verksamhet fungerar
 • sprida samhällsviktig information till dig som medborgare.

Tät samverkan med Länsstyrelsen, andra myndigheter och kommuner i länet

Bollebygds kommun samverkar med Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen och följer deras inriktning och rekommendationer. I nuläget sker samverkanskonferenser en gång per veckan.