Mobilmeny.
En hand som håller i broschyren med rubriken om krisen eller kriget kommer

Förbered dig inför en kris

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer" innehåller information om hur vi kan förbereda oss inför en krissituation.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har gett ut en broschyr, Om krisen eller kriget kommer, som tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna av allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter. Det är händelser som kan påverka att samhällets service inte fungerar som vi är vana vid. Vid exempelvis störningar i viktiga it-system kan:

  • elförsörjningen påverkas
  • mat och andra varor kan ta slut i affärerna
  • mobilnät och internet fungerar inte.

Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. På det sättet medverkar du till att hela landet bättre kommer att klara en svår påfrestning både i fred och vid krig. Broschyren beskriver hur du kan förbereda dig att ta hand om dina grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Ladda ner broschyren Om krisen eller kriget kommer från msb.se Länk till annan webbplats. eller som pdf (MSB:s broschyr Om krisen eller kriget kommer , 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.).

Mer information om din hemberedskap

På msb.se finns råd till privatpersoner som handlar om hur du kan förbereda dig för en kris (msb.se) Länk till annan webbplats.. Där finns information om vad som är ett bra innehåll i en krislåda, vad som är bra att veta om skyddsrum och olika krisscenarier att fundera kring.

Teckentolkat faktablad: Hur förberedd är du?