Mobilmeny.
En hand som håller i broschyren med rubriken om krisen eller kriget kommer

Om krisen eller kriget kommer

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer" innehåller information om hur vi kan förbereda oss inför en krissituation.

Broschyren tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna av allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter. Det är händelser som kan påverka att samhällets service inte fungerar som vi är vana vid. Vid exempelvis störningar i viktiga it-system kan:

  • elförsörjningen påverkas
  • mat och andra varor kan ta slut i affärerna
  • mobilnät och internet fungerar inte.

Ladda ner broschyren Om krisen eller kriget kommer från msb.se Länk till annan webbplats. eller som pdf (MSB:s broschyr Om krisen eller kriget kommer , 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.).

Information om hur du kan förbereda dig

Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur du kan förbereda dig att se till dina grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. På det sättet medverkar du till att hela landet bättre kommer att klara en svår påfrestning både i fred och vid krig.

Mer fakta om krisberedskap finns på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (msb.se) Länk till annan webbplats..

Hur du kan förbereda dig för en kris

Ju mer du är förberedd, desto bättre kan vi som samhälle klara en kris. På msb.se finns information om hur du kan förbereda dig för en kris (msb.se) Länk till annan webbplats.. Där finns information om vad som är ett bra innehåll i en krislåda, vad som är bra att veta om skyddsrum och olika krisscenarier.

Teckentolkat faktablad: Hur förberedd är du?