Mobilmeny.

Vanliga frågor om sophämtning

Här har vi samlat en del vanliga frågor angående sophämtningen

I Bollebygds kommun har vi källsortering.

Hushållsavfallet sorteras i plastpåsar för brännbart avfall och matavfall i grön biopåse innan de placeras i respektive kärl – grönt kärl för brännbart avfall och brunt kärl för matavfall.

De gröna biopåsarna är gratis och ingår i renhållningsabonnemanget. De får bara användas för matavfallet.

Mer finns att läsa under sophämtningöppnas i nytt fönster

Den vanligaste anledningen är att kärlet inte stått framme på tömningsdagen. Om man är osäker på sin tömningsdag kan man få ett hämtschema från teknisk kundtjänst.

Är det storhelg så kan sophämtningen vara tidigarelagd eller senarelagd, information om detta finns på startsidan under meddelande.öppnas i nytt fönster

Fler anledningar hittar du under utebliven sophämtningöppnas i nytt fönster

Om kärlet har gått sönder så meddelar man teknisk kundtjänst med namn, adress och vad som är fel på kärlet. När vi fått in din anmälan så ordnar vi så att delar byts ut eller du får ett nytt kärl. Kärlbyte och reparationer utförs på onsdagar ojämn vecka.

Nya biopåsar får du om du knyter en påse runt handtaget på det bruna kärlet. Det finns även nya biopåsar att hämta på Råssa återvinningscentral och i kommunens reception.

Det går att ansöka om uppehåll i sophämtningen om fastigheten står tom under en längre period.

Ansökningsblankett för uppehåll i sophämtningen.

Ytterligare information om renhållningsordningen och uppehåll se under, se 1.7

Ja man kan beställa en extra tömning av sina sopor. Det kostar 142 kronor. Beställningen gör man hos teknisk kundtjänst.